He/דביאן

From GnuCash
Revision as of 11:06, 9 May 2021 by Avma (talk | contribs) (תצור)
Jump to: navigation, search
שפות Deutsch English Español Français עִברִית Português

כללי

[1] גְנוּ/לִינוֹקְס (באנגלית: Debian GNU/Linux) היא הפצת לינוקס קהילתית המפותחת על ידי קבוצה גדולה של מתנדבים מרחבי העולם. בנוסף לגרעין מערכת ההפעלה, כוללת המערכת אלפי חבילות תוכנה חופשיות נוספות, מיעוט התוכנות משולבות בבסיס המערכת ורובן ניתנות להתקנה לפי בחירת וצורך המשתמש מאתרי מקורות של דביאן. דביאן מתאפיינת בהיצמדותה לעקרונות יוּנִיקְס והתוכנה החופשית, בשיתוף הפעולה בפיתוח התוכנות ובתהליך בקרת האיכות שלה, ובאמנה החברתית העומדת במרכזה ומתווה את מטרותיה.

אודות שחרורי דביאן ושמות מהדורות

כל שמות הקוד של ההפצות נלקחו משמות הדמויות מסרטי 'צעצוע של סיפור'[2] של חברת פיקסאר[3], כגון "באז", "וודי", "רקס" ו"סלינק", וההפצה הלא יציבה מכונה "סיד", על שם דמותו של הילד השכן הורס הצעצועים. מסורת זו החלה מכיוון שברוס פרנס[4] היה מעורב בשלבי הפיתוח הראשוניים של דביאן בעת עבודתו בפיקסאר. חבילות התוכנה בהפצה זו מתעדכנות באופן סדיר ובתדירות גבוהה. לכל חבילה יש מתחזק קבוע, אשר אחראי על הכנת חבילות deb מקוד המקור באתרי הפיתוח של התוכנות השונות. באחריות המפתח לוודא את תקינות קוד המקור, לדווח על בעיות למאגר באגים מרכזי, לתעד המידע בחבילה עבור מערכת ניהול החבילות, לוודא פתרון של תלויות בין החבילה ותוכנות אחרות ועוד.

ההפצות הפעילות

כאמור, חבילות ומהדורות דביאן עוברות בדיקות פרוצדוראליות ואיכות נוקשות. להלן תאור מילולי קצר של מודל הפתוח של שלה.

  • הפצת Stable, גרסה יציבה אשר עברה תהליכי בקרת איכות וניפוי תקלים קפדניים, אם כי בדרך כלל פחות עדכנית לגבי תוכנות חדשות. ההפצה היציבה האחרונה יצאה ב־6 ביולי 2019 בשם הקוד 'Buster'.
  • הפצת Unstable, הקרויה גם Sid, שם מתבצע הפיתוח היומיומי של המערכת. חבילות חדשות או גרסאות חדשות של חבילות קיימות נכנסות בתחילה ל־Unstable, ובשל השינויים התדירים בהפצה זו בדרך כלל המשתמשים בה חשופים יותר לבאגים שונים. עם זאת, החבילות בה לרוב חדישות ומתעדכנות בתדירות גבוהה יחסית.
  • הפצת Testing, זוהי הפצה 'אוטומטית', חבילות הנמצאות ב־Unstable למשך זמן מוגדר ונחשבות לנקיות מבאגים עוברות להפצה זו. אחת לכמה זמן מוכרזת 'הקפאה' בהפצה זו, ולאחר תהליך מוקפד של ניפוי באגים ובקרת איכות היא מחליפה את הפצת ה־Stable.

בנוסף קיימים גם:

  • הפצת Oldstable, הגרסה היציבה הקודמת. נתמכת במשך כשנה לאחר יציאת הגרסה היציבה החדשה, על מנת לאפשר מעבר פשוט יותר.
  • הפצת Experimental - זהו מקור חבילות שלא כולל הפצה מלאה. הוא מכיל חבילות חדשות יותר מ־Unstable אשר מסיבה כלשהי אי־אפשר להכניסן מיד, אך הן מעניינות קהל בודקים מספיק גדול.
באקפורטס
באקפורטים[5] הם חלקים שנלקחו מגרסה חדשה יותר של מערכת תוכנה או רכיב תוכנה ווהחדרתם לגרסה ישנה יותר של אותה תוכנה. במקרה של דביאן, אלו חלקים או חבילות שנלקחו מהמהדורה הבאה של דביאן (המכונה 'בדיקות'), והותאמו והודרו לשימוש בגירסת דביאן יציבה. על מנת להשתמש בבאקפורט הרשמי של דביאן-בוסטר, נא להוסף את השורה הבאה לקובץ רשימת המקורות sources.list:
 deb http://deb.debian.org/debian buster-backports main
מצב נוכחי

דביאן 10 'Buster', גרסה stable (יציבה) יולי 2019, הופצה יחד עם גנוקאש גרסה 3.4, אך ניתן להשתמש בבקפורט.

ניתן למצא באתר ויקיפדיה טבלה שמציגה הפצות עבר, הווה ותכנון לעתיד של חבילות דביאן.

מעט אודות מאגר דביאן

חבילת גנוקאש בדביאן ובאובונטו מופיעה בשם גנוקאש. ניתן למצוא מידע עדכני אודות פיתוח החבילה ב- גשש חבילות דביאן. הגשש מכיל קישורים לגרסאות עדכניות של החבילה: 'מוקפאות' בשלוש המהדורות האחרונות של דביאן, גרסת 'בדיקות', וגרסה 'לא יציבה.'

  • דביאן (sid) 'unstable' מכיל בו את גנוקאש 3.10 (הגירסה ב- sid)
  • בדיקות דביאן (bullseye) מכיל בו את גנוקאש 3.10 (עד שהגרסה הבאה ב- sid תקודם ל- bullseye)
  • דביאן 10 (buster) מכיל בו את גנוקאש 3.4 (לא צפוי להשתנות, אך ניתן להשתמש בבאקפורט)
  • דביאן 9 (stretch) מכיל בו את גנוקאש 2.6.15 (לא צפוי להשתנות)
  • דביאן 8 (jessie) מכיל בו את גנוקאש 2.6.4 (לא צפוי להשתנות)

(הגרסה האחרונה של גנוקאש אמורה להיות כבר ב'בדיקות' דביאן, אך באוקטובר 2018 המתנדב היחיד שתחזק את חבילת דביאן על גנוקאש הצביע על הצורך בעזרה וסיוע. במידה ואתם יכולים לסייע באריזת חבילות, לרבות מיון ותעדול ניפוי תקלים, נא לעיין ב מידע בעמוד הגשש לפרטים נוספים.)

אודות חבילת גנוקאש בדביאן

דביאן מחלקת את חבילת גנוקאש לארבע חבילות:

  • gnucash
  • gnucash-common
  • python-gnucash
  • gnucash-docs

(חבילת python-gnucash כוללת כריכות לקישור גנוקאש לפייטון. חבילת gnucash-docs מכילה את התיעוד במספר שפות ונבנית בנפרד מחבילת מקור נפרדת.)

בנוסף, על מנת להפעיל את היכולת (החלופית) לאחסן נתוני גנוקאש במסד נתונים, נדרש להתקין גם את שתי החבילות:

  • libdbi1
  • libdbi-dev

כמו כן נדרש להתקים את הספריה libdbd לכל אחד ממסדי הנתונים בהם תרצו להשתמש (ניתן להתקין אחד או את כולם):

  • libdbd-sqlite3
  • libdbd-mysql
  • libdbd-pgsql

למרות שכל חבילות מסדות הנתונים עדיין בחזקת 'נסיוני' בגנוקאש 3.x, שרת SQLite3 מסד נתוני הוא הנתמך ביותר ונבדק יותר מהאחרים.

התקנת חבילת גנוקאש תחת דביאן

הדרך הקלה והפשוטה ביותר להתקנת גנוקאש על ידי הרצת הפקודה הבאה ממסוף:

 $ sudo apt install gnucash

ככל שברירות המחדל נשמרו, הפקודה apt תתקין באופן אוטומטי גם את החבילות הבאות: gnucash-common, gnucash-docs ו- python-gnucash.

על מנת להתקין באופן מפורש את כל החבילות (ולא להסתמך על ברירית המחדל), ניתן להקיש לתוך שורת הפקודה במסוף, את הפקודה הבאה:

 $ sudo apt install gnucash gnucash-common gnucash-docs python-gnucash libdbi1 libdbi-dev libdbd-sqlite3 libdbd-mysql libdbd-pgsql

שימוש בארכיב דביאן

ניתן להוריד חבילות בודדות של גנוקאש מעמוד http://ftp.us.debian.org/debian/pool/main/g/gnucash/ ארכיב המשמש מאגר לאחסון ההפצות הישנות של דביאן, למרות שבדרך כלל כהמאגר ולל גם גרסאות עדכניות למדי של גנוקאש.

ראו גם http://ftp.us.debian.org/debian/README.html.

מילה אודות GetDeb

ייתכן שתתקלו בהפניות ל "GetDeb" באתר ויקי זה או בדיונים שבארכיון, האתר הכיל בעבר חבילות דביאן באקפורט לא רשמיות של יישומים פופולריים, לרבות גנוקאש. האתר תוחזק על ידי קבוצה קטנה של מתנדבים פרטיים. זמן מה לפני 2018 האתר הפך מיושן ובסופו של דבר נעלם לחלוטין. בשנת 2019 מישהו רכש את שם המתחם (domain) ונראה שכיום הוא משמש כאתר חדשות.

בנקאות מקוונת

על מנת לספק יכולות בנקאות מקוונת, גנוקאש משתמשת בספרית AqBanking. בגלל בעיות תאימות ברישוי, חבילות דביאן ואובונטו לא אפשרו פעילות בנקאות מקוונת בחבילת הגנוקאש הפועלת עליהן. אך החל מגרסת גנוקאש 2.2.6 ו- AqBanking גרסה 3.0 אי ההתאמה הזו באה לפתרונה.

דביאן 'לני' (Lenny) ואובונטו 8.10 'אינטרפיד' (Intrepid) מספקות כעת את חבילות גנוקאש כאשר תכונות הבנקאות המקוונת כמבר מאופשרות. לכן ניתן להתקין את חבילת גונוקש הכלולה בהפצות אלו.

לגרסת אובונטו 'הרדי', בקפורט לחבילת גנוקאש 2.2.6 זמין מעמוד https://launchpad.net/~gnucash/+archive. לגרסת דביאן 'אטץ, בקפורט לחבילת גנוקאש זמין מעמוד http://packages.debian.org/etch-backports/gnucash.

הערה: בדביאן ספריית gwenhywfar מפוצלת למספר חבילות, לפרטים נוספים https://packages.debian.org/testing/source/libgwenhywfar.

הנחיות לגבי הפצות ישנות (אובונטו גוטסי ומטה, דביאן סטאג' ומטה)

הוראות אלה חלות על הגרסת 2.0.1-2 של חבילת הגנוקאש דביאן, פועלת על דביאן 4.0 ("איטצ'"). הם חלים גם על אובונטו אדג' גרסת גנוקאש 2.0.1-3ubuntu3, אך נא לעיין בעמוד אובונטו לקבלת הוראות ספציפיות של אובונטו. ככל שהזמן חולף, והחבילה מתעדכנת, הפרטים המסוימים בהוראות אלה יתיישנו, לכן יהיה צורך לחפש חבילות חדשות יותר (כמו, libaqbanking17-dev במקום libaqbanking-16.dev) או להשתמש במספרי גרסאות גבוהים יותר (למשל. ,2.0.2 במקום 2.0.1) לפי הצורך.

בנוסף, נדרש להדר גם את libaqbanking.

הורדת חבילות דרישות קדם

ראשית, נא להתקין את החבילות הנדרשות לבניית חבילת דביאן כל שהיא, את החבילות הנדרשות לבניית חבילת גנוקאש, את החבילה לספריית הפיתוח AqBanking ועוד כמה חבילות בהן נשתמש בהוראות להלן. :

# sudo aptitude install build-essential devscripts fakeroot libaqbanking16-dev aqbanking16-qt-wizard
# sudo aptitude build-dep gnucash libaqbanking


אם לא ניתן למצוא את libaqbanking16-dev, נסו להתקין באמצעות 'apt' את חבילת libaqbanking-dev. פקודת 'apt' אמורה להפיק פלט למסך אם החבילות הנדרשות. או נסו לחפש את libaqbanking באתר packages.debian.org או באתר packages.ubuntu.com אחר הגרסה הנכונה. נסו [1] או [2].

צרו תיקיית עבודה והורידו וחילצו את קוד המקור של גנוקאש לתוך תקיית העבודה:

$ mkdir gnucash
$ cd gnucash
$ apt-get source gnucash libaqbanking

גנוקאש

תצור

קוד המקור של גנוקאש יחולץ כעת למחיצה בשם gnucash-2.x.x. כעת נאפשר את התמיכה ב- HBCI. לשם כך, יש ערוך את הקובץ debian/rules:

 $ cd gnucash-2.*
 $ editor debian/rules

זהו קובץ 'makefile' שמגדיר את אופן בניית חבילות גנוקאש. יש למצוא מהיכן גנוקאש מפעילה את תסריט התצורה שלה ולהוסיף את הערך --enable-hbci למשתנים בתסריט התצורה. השורה לאחר השינוי אמורה להראות כך:

env LDFLAGS="-L/usr/X11R6/lib" GUILE=/usr/bin/guile-1.6 CFLAGS="$(CFLAGS)" ./configure 
--disable-static --sysconfdir=/etc --prefix=/usr --mandir=/usr/share/man 
--infodir=/usr/share/info --libexecdir=/usr/lib --libdir=/usr/lib/gnucash --enable-ofx 
--disable-error-on-warning --enable-hbci || cat config.log

הערה: enable-mt940-- לא נדרש עוד החל מגרסה 2.2.0; הוא נכלל ב- --enable-hbci. לגרסאות הקודמות לגרסה 2.2.0, נא להוסיף enable-mt940-- אחרי enable-hbci-- במידה ותכונה זו נדרשת.

חלופי, אך מומלץ בחום רב: רשומו לעצמכם את השינויים שביצעתם ברשימת השינויים של החבילה. חבילת devscripts מכילה כלי עזר שיסייע להפוך את התהליך לאוטומטי:

$ debchange --nmu 'Enable HBCI support'

פעולה זו תאפשר מספר התנהגויות מענינות לחבילה.

  1. כשתשאלו את עצמכם בעוד שישה חודשים, "אילו שינויים בדיוק עשיתי בחבילה?", ניתן יהיה לאתר אותם על ידי בחינת קובץ /usr/share/doc/gnucash/changelog.Debian.gz.
  2. גרסת החבילה אותה בונים תהיה בגרסה מעט מתקדמת יותר מגרסת החבילות בארכיון דביאן או אובונטו. זה נועד למנוע מ- apt להחליף את החבילה החדשה שזה עתנ נבנתה בחבילה ישנה יותר שבמאגרים. אם גרסה חדשה של גנוקאש ארוזה על ידי מתחזקי חבילות דביאן או אובונטו, היא תותקן 'מעל' (תדרוס את) החבילה שנבנתה כאן. (ידרש לחזור על הוראות אלה ולבנות שוב).

אם זו לא התוצאה הרצויה, ניתן לבצע 'צילום מצב' (hold) לחבילת הגנאש. למידע נוסף ראו להלן.

בניה

כעת אנחנו מוכנים לבנית החבילה.

 $ dpkg-buildpackage -b -us -uc -rfakeroot

זה הזמן להכין כוס תה (או אם יש לכם מחשב איטי במיוחד, לכו וצפו בנחת בטרילוגיית שר הטבעות). כדי לוודא שהכל בוצע נכון, הפקודה תפיק פלט, ממש בהתחלה, עם מלא שורות שמתחילותבמילים "בדיקת המצאות ..." (checking for ...) . חפשו את השורות

checking whether to use OFX... yes -- failure is fatal
checking for libofx version >= 0.7.0... found 0.8.0
checking for libofx/libofx.h... yes
checking for libofx... yes
configure: WARNING: MT940 importing support is enabled but is totally experimental!
checking for aqbanking >= "1.3.0"... yes
checking HBCI_CFLAGS...  
checking HBCI_LIBS... -laqbanking  
checking for aqbanking >= "1.0.0"... yes
checking HBCI_CFLAGS...  
checking HBCI_LIBS... -laqbanking

כמו כן, בתום כל הבדיקות, 'configure' ייצר פלט דוח סיכום. שימו לב ל- ofx, hbci ו- mt940 בשורת הרכיבים האופציונליים.

Options detected/selected
  -------------------------
  gnucash version ...... : 2.0.1
  Build for host ....... : i686-pc-linux-gnu
  Optional components....: ofx hbci mt940

השלמת ההתקנה

$ cd ..
# sudo dpkg --install gnucash_*.deb gnucash-common_*.deb

לבסוף, כדאי לפנות כמה מ"ב של שטח אחסון (לאחר וודוא שגנוקאש פועל ומתפקד כצפוי) ולהסיר את התיקייה בה נבנתה גנוקאש (נא להחליף את N.n במספר הגרסה הרצוי):

$ rm -r gnucash-N.n

ניתן ל'הקפיא' את החבילה בגרסה הנוכחית שלה ולמנוע התקנת גרסאות חבילת חדשות דרך מנהל ההתקנות של מערכת ההפעלה, פקודת apt מאפשרת זאת ותמנע ממנה לעדכן את החבילה. אחת הדרכים להחיל הקפאה כזאת (ניתן לעשות זאת גם במאמצעות מנהלי החבילות השונות) היא על ידי הפעלת:

$ echo "gnucash hold" | sudo dpkg --set-selections

מידע נוסף לגבי אפשרות זאת ניתן למצוא ב- debian-administration.org וב- APT כיצד לבצע

libaqbanking

תצור

את קוד המקור של libaqbanking נחלץ ונשמור בתיקיה בשם libaqbanking-2.x.x. כעת, נאפשר תמיכת aqofxconnect. על מנת לבצע זאת, נבטל את ה שינויים הללו.

ובמיוחד:

עריכת קובץ debian/rules:

$ cd libaqbanking-2.*
$ editor debian/rules

הוסיפו את aqofxconnect לרשימת השרתים.

כלומר מ-:

DEB_CONFIGURE_EXTRA_FLAGS := --disable-static --with-backends="aqhbci aqdtaus aqgeldkarte" --with-frontends="cbanking g2banking qbanking kbanking"

ל-:

DEB_CONFIGURE_EXTRA_FLAGS := --disable-static --with-backends="aqhbci aqdtaus aqgeldkarte aqofxconnect" --with-frontends="cbanking g2banking qbanking kbanking"

צרו את הקובץ debian/libaqbanking-ofx0.install:

$ editor debian/libaqbanking-ofx0.install

והעתיקו את המלל הבא לתוכו:

usr/lib/aqbanking/plugins/16/imexporters/ofx.*
usr/lib/aqbanking/plugins/16/providers/aqofxconnect.*
usr/lib/aqbanking/plugins/16/frontends/qbanking/cfgmodules/aqofxconnect.*
usr/lib/libaqofxconnect.so.*
$ edit debian/control

והוסיפו את זה (שימו לב לרווח הבודד בתחילת חלק מהשורות):

Package: libaqbanking-ofx0
Provides: libaqbanking-backend
Enhances: libaqbanking0c2a
Section: libs
Architecture: any
Depends: ${shlibs:Depends}
Conflicts: libaqofxconnect4
Description: library for OFX online banking
 AqBanking provides a middle layer between the applications
 and online banking libraries implementing various file formats and protocols.
 Plugins supporting OFX, DTAUS, and HBCI are available. For the latter,
 AqHBCI is required.
 .
 This package provides support for Open Financial Exchange (OFX) in AqBanking.
 OFX is a specification for the electronic exchange of financial data between
 financial institutions, business and consumers via the Internet.
 .
 Homepage: http://www.aquamaniac.de/aqbanking/
debchange --nmu 'Enable aqofxconnect'

בניה

$ dpkg-buildpackage -b -us -uc -rfakeroot

חפשו את aqofxconnect:

Summary
----------------------------------------------------
AqBanking version  : 2.2.3.0-stable
Supported backends : aqhbci aqdtaus aqgeldkarte aqofxconnect
Supported frontends: cbanking g2banking qbanking kbanking

התקנה

 $ cd ..
 # sudo dpkg --install libaqbanking-ofx0_*.deb

לחילופין:

 $ rm -r libaqbanking-2.*
 $ echo "libaqbanking-ofx0 hold" | sudo dpkg --set-selections

אפשור סמל ניפוי תקלים

הליך זהה לזה שמעל:

# aptitude install build-essential fakeroot devscripts
# aptitude build-dep gnucash
$ mkdir gnucash
$ cd gnucash
$ apt-get source gnucash
$ cd gnucash-2.0.1
$ editor debian/rules

אך כעט, כולל הוספת האפשרות enable-debug-- למשתני תסריט התצור.

$ debchange --nmu 'Enable debugging'
$ DEB_BUILD_OPTIONS=nostrip dpkg-buildpackage -b -us -uc -rfakeroot
$ cd ..
# dpkg --install gnucash_*.deb gnucash-common_*.deb

לחילופין, בנית גרסת גנוקאש אחרת ישירות מקוד המקור

גרסת גנוקאש <= 3.0

החל מגרסה 3.0 ואלך, גנוקאש כבר לא משתמשת ב-autotools לתצור תהליך הבנייה ומשתמשת במקום זאת ב- CMake. עד לקבלת הוראות תצור ובניה מפורשות מדביאן נא שקולו באם לאמץ ולהתאים את הוראות הבנייה של הפצות אובונטו בניה_בלינוקס

גרסת גנוקאש >= 2.6.21

כדי להתקין גרסה מאוחרת יותר מאלה שבמאגרי דביאן ובמקום לבנות חבילת דביאן, ניתן פשוט להשתמש בהוראות גנוקאש לבניה בסביבת לינוקס. ההערות בפרק זה מהוות אישור לכך שהוראות התקנה/בניה אלו עובדות. ההתקנה המתוארת להלן תתקין את גנוקאש 2.2.4 לתוך דביאן אטץ'.

  $ sudo aptitude purge gnucash

תחילה נדרש להתקין את כל התלויות

  $ sudo aptitude update
  $ sudo aptitude install build-essential
  $ sudo aptitude build-dep gnucash

נא להוריד את קובצי קוד המקור של התכנה ושל המסמכים (docs) מאתר גנוקאש (תיקיית עבודה כל שהיא)

	http://sourceforge.net/projects/gnucash/

כעת יש להעביר אותם למחיצת מקור גנוקאש חדשה (נא לזכור לשנות את שם המחיצה "user_name" לשם המשתמש שלכם):

  $ cd ~
  $ mkdir gnucash-source
  $ mv /home/russell/Desktop/gnucash* /home/russell/gnucash-source

לאחר החילוץ (יווצרו 2 ספריות) - את שמות הקבצים נשנה לפי הצורך (למשל ... 2.2.5 וכו')

  $ tar -xf gnucash-source/gnucash-2.2.4.tar.bz2
  $ tar -xf gnucash-source/gnucash-docs-2.2.0.tar.gz

ניתן לקרוא את הוראות ההתקנה שנמצאים במחיצה /home/russell/gnucash-source/gnucash-2.2.4/INSTALL. כעת נא לעבור למחיצה ממנה יתבצע ההידור:

  $ cd ~/gnucash-2.2.4

תחילה יש להריץ את התסריט ./configure. לקבלת התקנה נקייה יותר, מומלץ להוסיף את הקידומת --prefix על מנת להתקין בספריה נפרדת, כלומר.

  $ ./configure --prefix=/opt/gnucash-2.2.4

המשמעות היא שגנוקאש תותקן במחיצה /opt/gnucash-2.2.4 במקום במחיצת ברירת המחדל /usr/local. הבעיה בהתקנה במחיצת ברירת המחדל היא שקשה להסיר את ההתקנה הזו כאשר רוצים לשדרג את המערכת לגרסה מאוחרת יותר או להתקין חבילת גנוקאש של דביאן, מכיוון שקרוב לוודאי שהותקנו גם יישומים אחרים במחיצה /usr/local. לכן לפני שמשתמשים בפקודה ./configure, כדאי לנסות להתקין עם הקידומת --prefix

  $ ./configure
  $ make
  $ make check
  (may not be necessary to do make check, but do it anyway in case it indicates a problem)
  $ sudo make install

בנוסף , נדרש לבנות גם את המסמכים (Docs) מאחר וזאת חבילה נפרדת לחלוטין

  $ cd ~/gnucash-docs-2.2.0
  $ ./configure
     (כלומר --prefix נא לוודא שימוש במחיצה המוצויינת מעלה במידה ומשתמשים ב-:
      ./configure --prefix=/opt/gnucash-2.2.4)
  $ make
  $ sudo make install

הקבצים הבינאריים של גנוקאש אמורים להמצא ב- /opt/gnucash-2.2.4/bin או /usr/local/bin בתלות בשימוש בקידומת --prefix עם ./configure.

כאשר מריצים את גנוקאש בפעם הראשונה, נתבקש לעבור את מסכי ההתקנה ולהגדיר את המערכת - ניתן להימנע מזאת ולבחור בערכי ברירת מחדל

ניקוי חלופי: ראשית כדאי לארכב את קוד המקור שהורד על מנת שניתן יהיה להתקין אותו שוב מאוחר יותר

    $ mv /home/<user_mane>/gnucash-source/ whereever/

לאחר מכן ניתן להסיר את קובצי ההידור על ידי:

    $ cd ~/gnucash-2.2.4
    $ make clean
    $ make distclean
    $ cd ~/gnucash-docs-2.2.0
    $ make clean
    $ make distclean

הערות שוליים